Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Lidt om vores SFO

Højen Skoles SFO er et fritidstilbud til børn fra 0. til og med 6. klasse. Vi har til huse på indskolingsgangen, og kaldes Smilehullet. 

En flok piger sidder i SFO'en og skraldgriner. En voksen kommer forbi og siger "Hold da op, I har det sjovt i SFO'en", hvorefter en af pigerne svarer "Den hedder jo også Smilehullet :)"
 

I SFO'en går der ca. 90 skønne og glade børn sammen med to meget fagligt kompetente pædagoger, to friske pædagogmedhjælpere, og én engageret pædagogstuderende. Overblikket har leder af SFO'en, Helle Møller.

I SFO'en er der hver dag mulighed for masser af leg, både inde og ude samt pædagogisk tilrettelagte aktiviteter. 
Vi tilrettelæger aktiviteterne så de udfordrer forskellige færdigheder hos børnene. Aktiviteterne er skiftende og varierende henover året og samtidig med disse vægter vi traditioner og genkendelighed i vores SFO. Udover de faste markeringer af højtiderne, har vi blandt andet hvert forår en overnatning på skolen, som børnene eeeeelsker. Vi afholder også en årlig cirkusforestilling, hvor børnenes kreativitet og samarbejdsevner kommer i fuldt flor. 

Udover det almindelige og gode SFO-tilbud, har vi ønsket at give de ældste børn et særligt tilbud. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er stor forskel på de yngste og de ældste børn. Fra 4. klasse har man derfor muligheden for, at være en del af "Klubben", hvor de har deres eget lokale, har nogle andre rammer og større frihedsgrader. De inviteres blandt andet på en årlig sheltertur og månedlige klubaftener. 
Men da vi har stor fokus på fællesskabet, invitereres de altid til at deltage i leg og aktiviteter med resten af SFO'en. 

"Trygge børn er glade børn, glade børn trives og udvikler sig i samspil med andre, derfor vil vi skabe et trygt og udviklende fritidsmiljø."